Andelshäst

Hingst. e. Nuncio u. Haute Couture F.

Får vi presentera en snygg hingst efter Nuncio – en av de tuffaste amerikanska hästar vi sett i Sverige. Nuncio har haft sina första ettåringar ute på auktion i sommar och fått ett fint välkomnande. Hilfiger är en av hans avkommor. Tränaren Mattias Djuse har noga valt ut hingsten bland flera hundra ettåringar.

Mixen med Nuncio som far och Viking Kronos som morfar är synnerligen spännande.

Nuncio vann det mesta som två- och treåring i den tuffa unghästcirkusen. Han hade 15 raka segrar under sin bästa period i Sverige och totalt blev 27 vinster i Skandinavien (bl a Elitloppet, Sprintermästaren, Breeders Crown, Jubileumspokalen och Oslo GP). Totalt blev det 42 segrar på 63 starter och närmare 29 miljoner kronor insprunget.

Farfar Andover Hall kommer från en av travvärldens bästa familjer. Han var själv hambovinnare och är förutom Nuncio far till avelshingstar som Donato Hanover, Adrian Chip, Creatine, Perfect Spirit och Quite Easy US.

Mamman till Hilfiger är Haute Couture F. och har superhingsten Viking Kronos som far. Hon togs tidigt till avel och blev mamma redan som femåring. Viking Kronos som morfar har varit succé, eller vad sägs om Readly Express och Attraversiamo.

Mormor Panna Lady var en tuff italiensk dam, hon gjorde hela 74 starter, vann 16 av dessa och sprang in 843.000 kr. Mormorsfar Sharif di Iesolo var en av Europas bästa och mest betydelsefulla avelshingstar.

INFORMATION

Hilfiger säljs i 20 andelar för 6 000 kr per andel och då ingår de kostnader som finns kring hästen fram till 31/10 2020 i inköpspriset. Månadskostnaden kommer att bli cirka 700 kr/andel i månaden fr.o.m. 1/11 2020.

Easy KB i Uppsala kommer att sköta om administrationen.

VILL DU KÖPA EN ANDEL?

Skicka in köpeanbud till Easy KB

VILL DU VETA MER?

Ring eller sms:a Mattias070-298 29 27 alternativt mejla till mattias@mattiasdjuse.se.