Andelshäst

”Kvalade på fint sätt och är redo att börja tävla inom några veckor. Här finns chansen att vara med på en startklar treåring som har fina pengar att tävla om i unghästloppen”

– Mattias Djuse om Laird Hamilt Boko

Nyblivne treåringen Laird Hamilt Boko är en intressant andelshäst som är nära start. Ett spännande objekt för den som vill vara med och tävla tidigt.

Det blev en galopp i det första kvalet på Solvalla men det berodde mest på orutin. I det andra kvalet, den 16 december, skötte han sig utmärkt och kom i mål på 1.19,7/2140 meter. Laird Hamilt Boko avslutade sista varvet efter 1.17 – med krafter sparade i mål.

Hästen tränas nu för fullt ute på Hårby Gård och närmar sig tävlingsdebut.

Pappan Yankee Glide var Nordamerikas bästa tvååring och vann det största loppet Peter Haughton Memorial. Som treåring segrade han i ett heat i Hambletonian och gick till avel med höga förväntningar. De infriades – med råge.

2006 hade Yankee Glide en unik dubbel på The Meadowlands då sonen Glidemaster vann Hambletonian stakes och dottern Passionate Glide tog hem Hambo Oaks.

Milligan’s School, Nadal Broline och Quid Pro Quo är kända avkommor som tävlat med framgång i Sverige.

Modern To the Wire (Pine Chip) var stakesvinnare i USA och tjänade en dryg halv miljon kronor på blott elva starter. Hon har avlat sju helsyskon till Laird Hamilt Boko och sex av dom har segrat. Totalt har de tagit 37 segrar på 231 starter.


Vill du köpa en andel?

Laird Hamilt Boko säljs i 20 andelar. 12.500kr/andel och sedan en månadskostnad på ca 700kr/andel. Easy KB i Uppsala kommer att sköta om administrationen.

Skicka in köpanbud till Easy KB

Vill du veta mer?

Ring eller sms:a Mattias070-298 29 27, alternativt mejla till mattias@mattiasdjuse.se.

Video från kvalloppet. Nr 4, kusk: Magnus Djuse.

Bonusinfo
Laird Hamilton är ansedd som världens bästa på en surfingbräda. Ingen har surfat på större och farligare vågor än amerikanen om bor på Hawaii.