Det har varit en fantastisk travvecka för Mattias Djuse med personal. På 25 starter har det blivit fem segrar och 3,2 miljoner kronor inkört!

Den största segern kom i Sprintermästaren i Halmstad i torsdags med Hustle Rain som kördes till vinst i både försök och final av Magnus Djuse. Finalvinsten gav 1,2 Mkr och det var den första internationella grupp 1-vinsten för Mattias Djuse.

Den näst högsta prissumman fixade Knickers Sisu som fick en miljon kronor för andraplatsen i E3-final för 3-åriga ston på Bergsåker för en vecka sedan. I sulkyn: Magnus Djuse,

Den tredje storloppssegern kom i onsdags på Solvalla när Larah Westwood ledde Margareta-loppet från start till mål och inkasserade 300.000 kr. I sulkyn denna gång Mats Djuse.

I övrigt många fina prestationer och hästskötarna kan inte nog berömmas för sitt fantastiska arbete.

Det har förstås hänt en hel del i topplistorna, stall Djuse har nu avancerat upp till fjärde plats bland landets travtränare på 11,8 Mkr. Räknar man enbart svenska tävlingar ligger Djuse på andra plats.

Magnus Djuse, 23, är på väg att bli Europas yngste kusk till 1.000 segrar. Det återstår endast fem pinnar till att passera den första stora milstolpen. Björn Goop är hittills yngst tusen segrar – 26 år och fyra månader.

Magnus kör sex hästar i Rättvik på måndag, sju hästar i Eskilstuna på tisdag och lika många på Solänget på onsdag. Det var för övrigt på Öviksbanan Solänget som han tog sin första seger 25 maj 2016 med Jeriko Vind till oddset 30,85.

Magnus har kört in mest pengar av samtliga kuskar i Sverige i år – 20, 2 Mkr.