Björn Bylund förstärker stall Djuse

Björn Bylund hälsas välkommen till stall Djuse som har vuxit sig allt större och starkare de senaste åren. Björn har börjat en anställning som assisterande tränare och han har stor rutin inom travsporten.

43-åringen inledde karriären hos Mats Funck hemma på Gotland. Därefter gick resan till fastlandet och till Björn Röcklinge på Solvalla. Under tre år blev det både hästskötsel och skoning.

Efter det arbetade han 6,5 år hos Solvallatränaren Erik Svensson innan han hamnade hos Stefan Melander. Under sina tio år hos Melander har han haft ett stort ansvar och upplevt fina framgångar.

– Det är viktigt med en bra organisation och Björn blir en fin förstärkning i teamet. Han har stor erfarenhet och han är även en duktig hovslagare, om det skulle behövas någon gång. Dessutom gör hästskötarna som alltid ett fantastiskt arbete, säger Mattias.

Juha Siirtonen har också börjat i stallet. Väldigt erfaren och som har arbetat i flera olika länder: Finland, USA, Belgien och Italien.

Hästantalet ligger på cirka 105 och materialet blir bättre för varje år. Det är en bra åldersfördelning med cirka 40 tvååringar, fyra har startat och tre har vunnit. Dessutom 30 treåringar där alla utom tre har startat och de har tjänat över 7 Mkr. Samt ett 30-tal 4-5-åringar. Det ser lovande ut inför framtiden.

Stallet har krossat rekordet från i fjol på drygt 15 Mkr. I fredags passerades 20,4 Mkr sedan stallet tagit sin första fyrling i Bollnäs.