Dubbla ettor och tvåor i Romme

Nepthys Boko.
Skötare: Nathalie Vingmyr.
Ägare: Easy KB

Dick Dollar
Skötare: Annie Olsson
Ägare: Dicks hushållsservice mfl

Tisdagens resa till Rommetravets lunchtävlingar blev synnerligen lyckad för stall Djuse. Två segrar och och två andraplatser på sju startande hästar är ett bra facit.

Segerhästarna var Dicks Dollar och Nephtys Boko medan Isabelle Sisu och Turmfalke tog varsitt silver.

Dicks Dollar var tillbaka efter fyra månaders tävlingsuppehåll och imponerade. Magnus (Djuse) styrde tidigt fram utvändigt ledaren och hade sedan koll på loppet. Fyraåringen övertog inne på upploppet och vann med två längder på fina 1.15,1a/2140 m.

I samma lopp svarade Turmfalke för en vass upphämtning efter galopp i första kurvan. Hans slutvarv var imponerande och tiden blev 1.15,3a/2140 m.

Nephtys Boko fick hård press i spets, första kilometern gick på snabba 1.13,5 men hon hade ändå krafter kvar i slutet och vann knappt men säkert på nya rekordet 1.13,5a/2140 m. Det var fjärde segern i elfte starten.

Isabelle Sisu forcerades till spets på första långsidan via snabba 1.09,5/500 m. Magnus valde att släppa ledningen efter ett varv och hon fullföljde sedan fint till andraplatsen på nya rekordet 1.12,9a/2140 m.

Stall Mattias Djuse har tagit 67 segrar i år och är på väg mot 10 Mkr inkört.

Det är stora tävlingar på Axevallatravet i helgen med Stochampionatet på söndag. Noucha di Quattro och Queen of the Night är med i finalen som har ett förstapris på 1,2 Mkr.

Totalt tävlar elva hästar fredag och söndag.