Kayla Westwood till E3-final

På torsdagskvällen avgjordes uttagningslopp till E3 över medeldistans på Bergsåker. Kayla Westwood spurtade in till en fin andraplats och är klar för finalen i Eskilstuna 2 juli med ett förstapris på två miljoner kronor. (Förutsatt man är med i premiechansen)

Kayla Westwood har tillhört de bästa treåriga stona i landet och svarade åter för en fin insats. För elva dagar sedan var hon trea i Silverstoet på Axevalla och gången innan vann hon Margaretas Tidiga Unghästserie på Solvalla.

Carl-Johan Jepson satt i sulkyn och hittade tredjepar utvändigt. Attacken kom i utgången av sista kurvan och avslutningen var bra – som vanligt.

Kayla kom i mål på 1.15,0a/2140, en längd bakom vinnaren. Andrapriset gav 50.000 kr och hon har nu tjänat 670.000 kr på sju starter och aldrig varit sämre än trea.

Beenthereseenthat var ytterst nära E3-final i grabbarnas avdelning men det blev en försmädlig fjärdeplats efter ett lopp i andrapar utvändigt. De tre främsta till final.

Tretton hästar kommer till start närmaste veckan: Solvalla 17/6 (2 st), Romme 17/6 (4), Eskilstuna 21/1 (6) och Solvalla 22/6 (1).