Nytt topplopp av Hustle Rain

Hustle Rain svarade för ännu en stark insats som tvåa i Guldsprinten i Halmstad men utan att ha marginalerna på sin sida. Luckan kom en aning för sent från rygg på ledaren och femåringen hann inte fram till seger.

Mats Djuse satt i sulkyn och han gjorde allt för att få ledningen från andraspår, tempot var under 1.05 in i första sväng men Hutle Rain fick backas ner i rygg på ledaren. Hustle Rain såg pigg ut hela loppet men fick inte fritt förrän kort före mål. Han sköt till fint men hann inte fram till seger och ett förstapris på 300.000 kr. Dessutom hade en vinst gett ett wilrd card till Hugå Åbergs Memorial på Jägersro om tre veckor.

Tiden var samma som vinnaren, 1.10,5a/1609 m, och silverplatsen gav 150.000 kr. Han passerade därmed 800.000 kr intjänat hittills i år.

Veckan har varit väldigt bra med närmare 900.000 kr inkört. Det saknas knappt tio tusen kronor innan stall Mattias Djusen når 9 Mkr.

I förra starten var Hustle Rain tapper tvåa i Jämtlands Stora pris, samma placering hade han i danska storloppet Copenhagen Cup i maj.