Queen of the Night var Stall Djuses vinnare under måndagen. Med Magnus Djuse i sulkyn segrade hon i Bollnästravets Stoserie med 40.000 kr i förstapris.

Queen of the Night har tävlat i tuffa årgångslopp samt i V75 under sommaren och gjort det bra. Hon kvalade in till final i Stochampionatet på Axevalla och har även två silverplatser bakom sig på V75. Som väntat var fyraårsstoet snabbast bakom bilen och blåste till spets. Efter en inledningsrunda på lite drygt 1.16 blev det hård press på sista långsidan och markant tempoökning.

Queen of the Night försvarade sig på bästa sätt och vann med hela fyra längder på 1.14,5a/2140 m. Närmast väntar final i Bollnästravets Stoserie den 18 oktober där vinnaren får hela 100.000 kr.

Antalet segrar till stall Mattis Djuse är nu uppe i 110, därmed saknas tolv pinnar till segerrekordet från 2022. Inkörda pengar är 17,3 Mkr.

Turmfalke svarade för en bra slutrunda från tillägg fram till en tredjeplats på nya rekordet 1.15,0/2160 m.

Det är en intensiv vecka med tävlingar onsdag-fredag-lördag hemma på Solvalla. Totalt startar 15 hästar på Valla. Dessutom åker två hästar till tävlingar i Örebro på torsdag.  Dessutom är det en spännande unghästaktion på fredag kväll med många talanger. Mattias är förstås på plats.

På lördag avgörs finalen i största 3-åringsloppet Trav-Oaks med Olivia Bros från spår nio, i sulkyn Björn Goop. Dessutom deltar fyra hästar i V75.