Segerraden fortsätter för Stall Djuse

Myth’s Legacy
Skötare: Madelene Olsson
Ägare: En av Stall Kennys Andelshästar
Uppfödare: Kristina Dahlund & David Berlin

För fjärde dagen i rad blev det seger för stall Mattias Djuse. Denna torsdag var vinnaren Myth’ sLegacy som tog hem ett lopp i Örebro i bra stil.

Myth’s Legacy har visat uppåtgående form  i sina senaste starter och fick nu full utdelning. Magnus Djuse tvingades öppna hårt för att få spets på första långsidan, men efter 1.10,1 första 500 m kunde han lugna ner tempot till 1.14,8 första varvet.

Myth’s Legacy såg pigg ut i ledningen och gick undan till enkel seger över upploppet. Tiden 1.14,7a/2140 m och 25.000 kr i prispengar. Det var andra segern för fyraåringen som dessutom har fyra andraplatser.

Önas Spartacus var nära att ordna en stalldubbel i Örebro men fick stryk med några decimeter. Magnus körde fram utvändigt om ledaren dryga varvet från mål efter långsamma 1.16,0 första rundan. Fyraåringen fullföljde starkt ända hem men det räckte inte riktigt mot ledaren.

Kommande dagar blir lite lugnare med endast en häst till Rättvik på fredag, fyra till Bollnäs på måndag samt två hästar i Oaks Consolation på onsdag på Solvalla.