Tävlingskarriären över för Global Allegiance

Efter 28 lopp, de flesta i tuff årgångselit, är tävlingskarriären över för Global Allegiance. Fyråringen avslutade med en fin femteplats i Breeders Crown-finalen i Eskilstuna för en dryg vecka sedan.

Global Allegiance, efter S.J.’s Caviar och Highest Peak (Andover Hall), hade en mycket stark treårssäsong. På tolv starter sprang hon in hela 1,1 miljoner kronor. Hon var etta och tvåa Margaretas Tidiga Treåringsserie på Solvalla. Hon var tvåa i både försök och final i korta E3.

Årets säsong har inte varit lika lyckosam men hon satte i alla fall ett snyggt segerrekord när hon vann på 1.10,9a/1640 på Solvalla.

”Global Allegiance tävlade hela tiden mot de bästa stona i kullen och gjorde det väldigt bra. Andraplatsen i E3 samt seger på 1.10,9 i somras värmde lite extra. Hon är ett mycket spännande fölsto som kommer att lyckas bra i aveln, det är jag övertygad om”, säger tränaren Mattias Djuse.

Global Allegiance kommer till våren att betäckas med hypersnabbe Greenshoe (Father Patrick), 1.08,1, meddelar uppfödaren Hans Nelén.