En seger kvar till 100

Från vänster:
Isabelle Sisu (skötare: Sandra Werner) – Global C.Lucky (skötare: Ida Rudelöv) – Kainai Goj (skötare: Sebastian Lindberg)
Ägare:
Isabelle Sisu: Stall Ten Men
Global C.Lucky: Easy KB
Kainai Goj: Stall Kai
Kall Tekno: Easy KB
Knickers Sisu: Kulturinvest i Sverige AB

Det blev en snygg trippel till stall Mattias Djuse under fredagens lunchtävlingar på Solvalla.

Några timmar senare blev det en dubbelseger i Örebro och nu återstår endast en pinne till drömgränsen 100 årssegrar!

Isabelle Sisu inledde med seger i V65-1 på Solvalla efter ett tufft lopp. Hon inledde i tredjespår första 600 m innan Magnus Djuse kunde styra ner henne utvändigt om ledande stallkamraten Pretty And Evil med Mattias i sulkyn. Över upploppet var det bröderna Djuse för hela slanten och efter en tuff slutstrid kunde en tapper Isabelle Sisu vinna säkert på 1.13,7a/1640 m. Förstapriset 40.000 kr,

Pretty And Evil levererade åter en bra insats som tvåa, på samma tid som vinnaren.

Kainai Goj bjöds ett fint lopp i rygg i andraspår av Mattias och när tempot var högt kunde han spurta till mycket enkel seger över upploppet. Tiden 1.12,6a/2140 var nytt rekord över medeldistans som belönades med 40.000 kr i prispengar. Det var fjärde segern i sjunde starten sedan sexåringen kom i träning.

Dagens prestatation svarade ändå fuxstoet Global C.Lucky för som spetsade hem ett sprinterlopp på topptiden 1.12,4a/1640a. Magnus höll ett jämnt och hårt tempo i täten men hon kunde ändå sprinta ifrån till överlägsen seger med sju längder. Förstapriset 40.000 kr och det var andra vinsten i karriären.

Stall Djuse körde in 205.000 kr under fredagen och har nu bara knappt 60.000 kr innan man passerar 12 Mkr i år. Segerantalet ligger alltså på 99 och förhoppningsvis passeras milstolpen 100 segrar under helgen.

I och med trippelsegern har stall Djuse tagit 34 segrar på Solvalla i år och det skiljer endast två vinster upp till andraplatsen i tränarligan.

I kuskligan ligger Magnus klar tvåa på 65 segrar.

I Örebro senare på kvällen debuterade tvååriga Knickers Sisu på bästa sätt genom att vinna på 1.19,4/2140. Magnus gav stoet ett perfekt rygglopp och kunde vänta med attacken till mitt på upploppet då hon avslutade rappt till klar seger. Sist rundan gick på 1.16.

Kall Tekno är omöjlig att stoppa. Trots två tillägg rundade fyraåringen till säker seger med Magnus i sulkyn. Efter ett varv var fyraåringen framme som fyra i andraspår och fick sedan lifta med i tredjespår runt slutkurvan, det var längder fram till ledaren men 50 m från mål var segern i hamn. Tiden 1.28,5/2180 m och förstapriset 25.000 kr. Kall Tekno har vunnit sex av sina sju starter.

Stall Djuse ligger på andra plats i tränarligan i Örebro medan Magnus toppar kuskligan klart före Jorma Kontio.

Kall Tekno (Skötare: Ebba Wiberg) & Knickers Sisu (Skötare: Ida Rudelöv)