Två till final i Stochampionatet

Nouchka Di Quattro.           Queen Of The Knight
Skötare: Charizma Musa.   Skötare: Victor Remneby
Ägare: Miles Ahead Trotting.Ägare: Jerry Bengtsson

Det blev ingen seger vid Axevallas uttagningslopp till Stochampionatet, men väl två andraplatser som innebar final för stall Marrias Djuse.

Nouchka di Quattro/Mats Djuse och Queen of the Night/Magnus Djuse bjöds på fina invändiga lopp och är med och gör upp om ett förstapris på hela 1,2 miljoner kronor den 21 juli.

Nouchka di Quattro fick ett bra lopp som trea på innerspår. På upploppet blev det fritt vid sargen och hon avslutade starkt som tvåa på 1.14,4a/2640 m. Andraplatsen gav, förutom finalplatsen i det klassiska fyraåringsloppet för ston, 37.500 i prispengar.

Queen of the Night fick rygg på ledaren och följde med fint som klar tvåa. Tiden 1.14,1a/2640 m och det belönades med 37.500 kr.

Nouchka di Quattro startar från tio i finalen medan Queen of the Night fick elftespår.

Jula Sunshine (trea) och Knickers Sisu (fyra) var inte långt ifrån en finalplats. Båda kördes av Magnus Djuse. Ett extra plus till den sistnämnda som fick ettt tungt lopp utvändigt utan draghjälp.

Utanför stochampionatskvalen gick Loaded Amin starkt som fyra efter startgalopp. Candy Celebration fullföljde bra som två efter ledning större delen av loppet.

På lördag tävlar tre hästar från stall Djuse på V75 i Årjäng.