Tvåa och fyra i storloppet Svampen

Parveny (skötare: Nathalie Vingmyr)
Ägare: Deepwave Stables Sweden HB, m fl

Det fattades bara en halv längd för att Frustration skulle ta hem stora tvååringsloppet Svampen i Örebro. Hon spurtade grymt till andraplatsen. Fyra blev stallkamraten Laiza Westwood efter att ha fått fritt för sent. Totalt blev det 438.000 kr inkört till stall Djuse under torsdagskvällen som tog ett stort steg mot 11 Mkr.

Frustration, med Mattias i sulkyn, fick ett hyfsat lopp i fjärdepar utvändigt. Attacken kom i tredjespår på sista långsidan och ekipaget fick fin draghjälp runt slutkurvan. Över upploppet spurtade hon oerhört vasst och var nära att hinna fram till seger. Men andraplatsen gav fina 300.000 kr och tiden blev 1.14,6a/1609 m.

Magnus Djuse, bakom Laiza Westwood, valde att sitta kvar som tvåa i andraspår på sista långsidan och fick inte fritt förrän kort före mål. Hon fullföljde fint till fjärdeplatsen på 1.14,9 och 72.000 kr i prissumma.

Seger nummer 85 för året kom lite tidgare under kvällen genom Parveny med Magnus i sulkyn. Fyraåringen var som vanligt snabbast från start men fick synnerligen elak press av en konkurrent och tvingades öppna första halvvarvet efter 1.07,2! Varvet från mål fick Parveny ny press i spets men han försvarade sig berömvärt hela vägen och vann med en nos – mycket välförtjänta 60.000 kr.

Vinnartiden blev snabba 1.12,7a/2100 och Parveny tog nu åttonde segern i 17:e starten. Nästa uppgift blir BC-semi på Solvalla om drygt två veckor.

Al’s Starlicious levererade åter en vass avslutning som räckte till en fjärdeplats.

På fredag startar två hästar från stallet på Rommetravet, tre hästar deltar i V75 på Solänget på lördag samt tre till start och två kvalhästar på Solvalla 19/10.