Min verksamhet

Mattias startade upp sin verksamhet på Söderby Gård december 2014. En jättefin gård som ägs och drivs av Olle & Jenny Larsson, Stall Sisyfos.

Gården ligger endast 15 minuters bilresa från Arlanda och cirka 4 mil från Stockholm. Inom 20 mil ligger travbanorna Solvalla, Gävle, Eskilstuna, Romme och Örebro.

Första året som proffs innebar 3,1 miljoner kronor inkört och en 41:a plats i tränarligan. 2016 förbättrades siffrorna men en dryg halv miljon till 3,6 miljoner kronor inkört. Det innebar en 36:e plats i tränarligan.

2017 nästan fördubblades inkörda pengar till 6 miljoner kronor. Och det var de yngre hästarna som drog in det mesta. Året gav en 23:e plats bland landets tränare.

Fyraårige Dartagnan Sisu gick in i miljonklubben efter en andraplats i Solvallas GP-final.

Treåringarna Helloise Boko, Lass Revenue och Gilbert Bris var alla med i stora årgångsfinaler.

Bland tvååringarna utmärkte sig Racing Brodda som tjänade hela 655 000 kronor på endast fem starter. Hon vann ASVT:s auktionslopp och var trea i Svensk Uppfödningslöpning.

– Det blev en rejäl ökning av inkörda pengar, till 6 miljoner kronor. Det är jag såklart nöjd med. Men tycker ändå att det var lite stolpe ut i några av unghästfinalerna. Med tanke på det höga antalet tvååringar (30 st) och treåringar (25 st) känns det väldigt stimulerande att ha Solvalla som hemmabana. Banan har ökat prissummorna för de yngre hästarna. Dessutom har Solvalla fått en egen tävlingsdag, på tisdagar, vilket känns riktigt bra, säger Mattias Djuse.

Av stallets 85 hästar är endast tio stycken äldre än fem år. En spännande åldersfördelning med tanke på Solvallas ökade satsning på unghästtävlande och höjda prissummor.

Många av stallets hästar har flera ägare i väl fungerande konsortieform. Andelsägandet ökade ytterligare under 2017. En trevlig form av hästägande till en mindre summa. För tillfället finns 20-talet andelshästar med över 200 hästägare totalt. Flera hästar ägs också av fyra-fem personer. Delad lycka är dubbel lycka!

Som hästägare hos Mattias Djuse är du alltid välkommen att komma förbi stallet på Söderby Gård. Eller ta ett besök i vårat nya stall på Solvalla. Alla är välkomna.

Vi bjuder på fika – varje tävlingsdag!

Mattias Djuse

Djuse-Mattias-4

Mattias, 28 år, kommer från Östersund och är född in i travet. Med en pappa som är amatörtränare och en farbror som var proffstränare var yrkesvalet lätt. Redan som liten var det ponnytrav som gällde och när det sedan var dags för gymnasium var Wången det självklara valet.

Efter Wången har Mattias jobbat som lärling hos Timo Nurmos och Anna Forssell.