Min verksamhet
Mattias Djuse siktar på klassiska lopp och fler segrar på V75

Mattias startade upp sin verksamhet på Söderby Gård december 2014. En jättefin gård som ägs och drivs av Olle & Jenny Larsson, Stall Sisyfos.

Den består av en uppfödningsanläggning, en träningsanläggning och ett boendecentrum. Gården ligger endast 15 minuters bilresa från Arlanda och cirka 4 mil från Stockholm. Inom 20 mil ligger travbanorna Solvalla, Gävle, Eskilstuna, Romme och Örebro.

Första året som proffs innebar 3,1 miljoner kronor inkört och en 41:a plats i tränarligan.

2016 förbättrades siffrorna men en dryg halv miljon till 3,6 miljoner kronor inkört. Det innebar en 36:e plats i tränarligan.

Inför fjolåret siktade Mattias på att vinna fler lopp på hemmabanan Solvalla. Det lyckades han med. Från 13 till 23 Vallasegrar, vilket gav en tionde plats i kuskligan.

Satsningen på unghästar blev en succé. Tvååringarna, med Helloise Boko, Harmon Boko och Mr Deauville i spetsen, tjänade över en miljon kronor.

– Jag är nöjd med mycket under 2016. 23 segrar på Solvalla är riktigt bra och unghästarna levererade. Vi har ju en medveten satsning på yngre hästar och det känns väldigt bra när det funkar. Hästmaterialet blir hela tiden bättre och jag tycker att tvååringarna håller högre klass i år, både på bredden och toppen.

– Under 2017 hoppas jag kunna vinna fler lopp på V75. Även om det i det finns så många äldre starthästar i stallet. Jag hoppas också att kvala in några hästar i dom stora årgångsloppen.

Som kusk blev det en 36:e plats i den allsvenska ligan med 49 vinster och 4,1 miljoner inkört. Även det är nytt rekord.

Positivt för 2016 var att andelsägandet ökade. En trevlig form av hästägande till en mindre summa. För tillfället finns åtta andelshästar med över 200 hästägare. Flera hästar ägs också av fyra-fem personer.

Som hästägare hos Mattias Djuse är du alltid välkommen att komma förbi stallet. Kanske hänga med på en körtur eller till och med köra en häst själv. Du är alltid välkommen att ringa om du har några frågor eller funderingar.

Mattias Djuse

Djuse-Mattias-4

Mattias, 27 år, kommer från Östersund och är född in i travet. Med en pappa som är amatörtränare och en farbror som var proffstränare var yrkesvalet lätt.
Redan som liten var det ponnytrav som gällde och när det sedan var dags för gymnasium var Wången det självklara valet. Efter Wången har Mattias jobbat som lärling hos Timo Nurmos och Anna Forssell. Under sina dryga sex år som lärling fick Mattias möjlighet att köra en hel del lopp vilket resulterade i:

• Över 100 segrar
• Seger i Karl-Gösta Fylkings Minneslopp 2011
• Seger i Travrondens Guldklocka 2012
• Seger i Lärlings-SM 2013

2013 blev Mattias även utsedd till Årets komet på Svenska Hästgalan och tilldelad Stig H Johanssons stipendium. I december 2014 fick Mattias proffslicens. Under debutåret 2015 som proffs tjänade stallets hästar 3,1 miljoner kronor.

2016 blev ett nytt rekordår med 3,6 miljoner kronor inkört till stallet. Han fick också Solvallas pris som Årets framtidsnamn för den starka starten på karriären som proffs.