Min verksamhet

2023 blev stallets bästa någonsin. Strax över 21 miljoner kronor inkört och 113 segrar gav en åttonde i den allsvenska tränarligan

Hästarnas kvalitet blir hela tiden bättre. Allt fler hävdar sig i de klassiska unghästloppen samt på Solvalla och V75. Stall Djuse tog åter en meriterande andra plats i Solvallas tränarliga med 37 segrar och 8,7 Mkr inkört.

Hustle Rain vann klassiska Sprintermästaren i Halmstad. I korta E3-finalen blev det en dubbelseger genom A Teaser och Larah Westwood.

Men det som kanske gladde mest var att så många hästar bidrog till rekordsiffrorna. Snittet per start var hela 27.000 kr – en ökning med 4.000 kr/start.

Vi håller till på vackra Hårby Gård som ligger mellan Stockholm och Enköping. Välkommen att besöka oss på vår träningsanläggning eller i vår hästägarlounge på Solvalla!

Vår fantastiska personal kan inte nog berömmas. De gör ett enormt jobb!

Hårby Gård

Verksamheten startades upp på Söderby Gård, december 2014. I maj 2018 investerades i en ny träningsanläggning – Hårby Gård. Gården ligger cirka 40 minuter från Solvalla. Inom 15 mil ligger travbanorna Eskilstuna (90 km), Gävle (150 km), Lindesberg (150 km), Romme (155 km) och Örebro (140 km). På gården arbetar ett 15-tal personer. Alla lika viktiga!

Hårby Gård är en fantastisk träningsanläggning och det sker hela tiden förbättringar. Hästarna har stora hagar att ströva omkring i med utsikt över Hjälstaviken (Mälaren). Här finns en perfekt rundbana på 1000 meter, en rakbana som mäter 1000 meter samt en träningsslinga på 4 km. Sedan vintern 2020 finns även en skrittmaskin under tak på gården. En investering som underlättar arbetet väldigt mycket för personalen.

En sandbana är under planering.

Måste också nämna vår granne Reino Johansson som sköter träningsbanorna med stor passion. Inför varje heat prepareras banan till ett perfekt underlag för hästarna.

Unghästar och andelsägande

I vår satsning på unghästar och tidigt tävlande har Heikki Pekkala och hans ”gäng” stor del i framgångarna. Vi satsar även vidare på andelsägandet som blivit en succé. Flera av stallets hästar ägs av tio personer eller fler. Stallets stjärna Racing Brodda är en andelshäst och har gett så många ägare enorm glädje. Det finns alltid hästar och andelar till salu på vår hemsida.

Målet är alltid att bli bättre och vinna de största loppen. Standarden bland de yngre förbättras ständigt. För tillfället finns ett 25-tal fyraåringar och ett 30-tal treåringar i stallet av hög klass. Under 2022 kvalade vi in till flera stora årgångsfinaler. Kayla Westwood (1,7 Mkr) var bl a trea i Oaks. Frustration (1,4 Mkr) var landets bästa tvååriga sto och tog en meriterande andra plats i Svensk Uppfödningslöpning

Välkommen till stallet eller hästägarloungen!

Som hästägare hos Mattias Djuse är du alltid välkommen ut till stallet på Hårby Gård. Kanske åka med på en träningstur med din häst. Eller ta en vandring runt vackra Hjälstaviken som bara ligger några hundra meter från gården. Ett naturreservat med mängder av fåglar och natursköna stigar.

Ytterligare några hundra meter från Hårby ligger Ekolsunds Slott – en modern slottsanläggning med anor från 1500-talet. Här finns både matservering och boende.

På Solvalla finns vår populära hästägarlounge som är öppen varje tävlingsdag. Alla är varmt välkomna. Vi bjuder alltid på fika!