Min verksamhet

2022 blev stallets bästa någonsin. Strax över 15 miljoner kronor inkört och 122 segrar gav niondeplatser i båda kategorierna; segrar och prispengar.

Hästarnas kvalitet har förbättrats år från år. Allt fler hävdar sig på Solvalla och på V75. Stall Djuse tog en meriterande andra plats i Solvallas tränarliga med 44 segrar. Vår fantastiska personal kan inte nog berömmas. De gör ett enormt jobb!

Hårby Gård

Mattias startade upp sin verksamhet på Söderby Gård december 2014. I maj 2018 investerades i en ny träningsanläggning – Hårby Gård. Gården ligger cirka 40 minuter från Solvalla. Inom 15 mil ligger travbanorna Eskilstuna (90 km), Gävle (150 km), Lindesberg (150 km), Romme (155 km) och Örebro (140 km). På gården arbetar ett 15-tal personer. Alla lika viktiga!

Hårby Gård är fantastiskt. Hästarna har stora hagar att ströva omkring i med utsikt över Hjälstaviken (Mälaren). Här finns en perfekt rundbana på 1000 meter, en rakbana som mäter 1000 meter samt en träningsslinga på 4 km. Sedan vintern 2020 finns även en skrittmaskin under tak på gården. En investering som underlättar arbetet väldigt mycket för personalen.

En sandbana är under planering.

Måste också nämna vår granne Raino Johansson som sköter träningsbanorna med stor passion. Inför varje heat prepareras banan till ett perfekt underlag. Inte en grussträng får ligga fel.

Unghästar och andelsägande

I vår satsning på unghästar och tidigt tävlande har Heikki Pekkala och hans ”gäng” stor del i framgångarna. Vi satsar även vidare på andelsägandet som blivit en succé. Flera av stallets hästar ägs av tio personer eller fler. Stallets stjärna Racing Brodda är en andelshäst och har gett så många ägare enorm glädje. Det finns alltid hästar och andelar till salu på vår hemsida.

Målet är alltid att bli bättre och vinna de största loppen. Standarden bland de yngre förbättras ständigt. För tillfället finns ett 25-tal fyraåringar och ett 30-tal treåringar i stallet av hög klass. Under 2022 kvalade vi in till flera stora årgångsfinaler. Kayla Westwood (1,7 Mkr) var bl a trea i Oaks. Frustration (1,4 Mkr) var landets bästa tvååriga sto och tog en meriterande andra plats i Svensk Uppfödningslöpning

Välkommen till stallet eller hästägarloungen!

Som hästägare hos Mattias Djuse är du alltid välkommen ut till stallet på Hårby Gård. Kanske åka med på en träningstur med din häst. Eller ta en vandring runt vackra Hjälstaviken som bara ligger några hundra meter från gården. Ett naturreservat med mängder av fåglar.

Ytterligare några hundra meter från Hårby ligger Ekolsunds Slott – en modern slottsanläggning med anor från 1500-talet. Här finns både matservering och boende.

På Solvalla finns vår populära hästägarlounge som är öppen varje tävlingsdag. Alla är varmt välkomna. Vi bjuder alltid på fika!