Min verksamhet

2021 blev stallets näst bäst år sen starten! Strax över 9 miljoner kronor inkört.

Vår inriktning är att träna upp välstammade hästar till att vara med och fajtas i de större unghästloppen samt på V75!

Hårby Gård

Mattias startade upp sin verksamhet på Söderby Gård december 2014. I maj 2018 investerades i en ny träningsanläggning – Hårby Gård.

Gården ligger cirka 40 minuter från Solvalla. Inom 15 mil ligger travbanorna Eskilstuna (90 km), Gävle (150 km), Lindesberg (150 km), Romme (155 km) och Örebro (140).

Hårby Gård är fantastiskt. Hästarna har stora hagar att ströva omkring i med utsikt över Hjälstaviken (Mälaren). Här finns en perfekt rundbana på 1000 meter, en rakbana som mäter 1000 meter samt en träningsslinga på 4 km. Sedan vintern 2020 finns även en skrittmaskin under tak på gården. En investering som underlättar arbetet väldigt mycket för personalen.

Måste också nämna vår granne Raino Johansson som sköter träningsbanorna med stor passion. Inför varje heat prepareras banan till ett perfekt underlag. Inte en grussträng får ligga fel.

Unghästar och andelsägande

I vår satsning på unghästar och tidigt tävlande har Heikki Pekkala och hans ”gäng” stor del i framgångarna.

Vi satsar även vidare på andelsägandet som blivit en succé. Flera av stallets hästar ägs av tio personer eller fler. Stallets stjärna Racing Brodda är en andelshäst och har gett så många ägare enorm glädje. Det finns alltid hästar och andelar till salu på vår hemsida.

Målet är alltid att bli bättre och vinna de största loppen. Under 2021 kvalade vi in till flera stora årgångsfinaler utan att sätta pricken över i:et. Därför är vi extra taggade inför 2022 att lyckas vinna något av de större årgångsloppen.

Välkommen till stallet eller hästägarloungen!

Som hästägare hos Mattias Djuse är du alltid välkommen ut till stallet på Hårby Gård. Kanske åka med på en träningstur med din häst. Eller ta ett besök i vår hästägarlounge på Solvalla som är öppen varje tävlingsdag. Alla är varmt välkomna.

Vi bjuder alltid på fika!