Seger för Rya Håleryd i andra starten

Rya Håleryd
Skötare: Annie Olsson
Ägare: Stall Hoven Droven- Easy
Uppfödare: Håleryd AB

I debuten blev det en tredjeplats för Rya Håleryd i Rättvik. I den andra starten var hon mogen för seger i ett Treåringslopp på Solvalla med hela 70.000 kr i förstapris. I samma lopp tog Lady Gaagaa en tredjeplats.

Magnus Djuse satt i sulkyn bakom Rya Håleryd som var säkerheten själv från springspår och kunde köras till spets. Mats Djuse, som körde Lady Gaagaa, var lika träffsäker från början och fick rygg på stallkamraten in i första kurvan.

Första kilometern gick på långsamma 1.18,8 för storfavoriten i spets. Magnus ökade farten rejält runt slutsvängen och treårsstoet höll undan till klar seger på 1.16,6/2140 m. Sista 400 m gick på mycket snabba 1.10.

Lady Gaagaa tappade något på ledaren i den snabba avslutningen men fullföljde klart godkänt till tredjeplatsen på 1.17,1/2140 m.

Nouchka di Quattro var tillbaka efter sex veckors tävlingsfrånvaro och skötte sig utmärkt som tvåa. Mats Djuse hittade andra-tredjepar utvändigt och kunde vänta med attacken till utgången av slutkurvan. Fyraåringen spurtade vasst hann inte fram till ledaren som fått bestämma tempot. Det fattades en halv längd för att hon på allvar skulle fajtas om segern. Tiden nya rekordet 1.13,6/2140 m voltstart.

Treåringarna Diplomacy och Fahrenheit hängde med godkänt till tredje- respektive fjärdeplats och visade att stallets hästar behåller den fina formen.

På torsdag reser tre hästar till Örebro och veckan avslutas med en häst till start i Rättvik på fredag.

Kommande tävlingsvecka inleds på måndag med fyra hästar till start i Bollnäs.

Håll koll på stallets starter:

https://sportapp.travsport.se/sportinfo/licenseholder/ts593763/trainerupcomingstarts