1-2-2 i Rättvik

Candy Celebration (skötare: My Östervall)
Ägare: M J Företagen AB

Tre hästar från stall Djuse startade i Rättvik på måndagskvällen. Resultatet blev 1-2-2 efter mycket fina insatser av samtliga.

Bäst lyckades Candy Celebration som vann ett Treåringslopp. Excellent Cash och Azrael R.B. tog varsin silverplats.

Candy Celebration inledde karriären med två andraplatser. Nu kom karriärens första seger i ST:s Unghästserie med 40.000 kr i förstapris. Stoet var snabb ut ur startblocken och tog hand om ledningen in i första kurvan, tempot var rätt så högt på den kladdiga banan men hon kunde hålla undan till säker vinst på rekordtiden 1.16,2/2140 m.

Azrael R.B. trevade från start och tappade 50-60 m på täten. Han kom ikapp klungan 1300 m från mål och Mattias styrde på direkt i tredjespår. Avståndet krympte under slutvarvet på 1.28,5 men det fattades några längder till vinnaren.  Kallblodet har inlett med tre segrar och ett andrapris.

Excellent Cash var snabb från start och tog hand om ledningen men det blev sedan rygg på ledaren i första kurvan. Treåringen hängde med fint ändå in i mål på nya rekordet 1.15,6a/2140 m.

Juli var en fantastisk månad för Mattias Djuse och hans personal – den bästa månaden någonsin! Det blev nästan 4 miljoner kronor inkört, sammanlagt har stallets hästar sprungit in 12,5 miljoner kronor i år.

Mycket glädjande är också jämnheten; på 77 starter (12-9-13) har endast sju hästar slutat oplacrade och sex hästar har galopperat bort sig.

Det innebär förhoppningsvis många glada och nöjda hästägare.

Fem hästar tävlar på tisdag på Solvalla, därefter Visby på onsdag (5), Gävle torsdag (3), V75 i Rätvvik på lördag med två hästar samt fyra startande i Dannero på söndag.