1-2-3 i Gävle

Global Dependable & skötare Annie Olsson
Ägare: Easy KB

Det blev en seger under tisdagens lunchtävlingar i Gävle. Men det kunde ha varit en trippel om Mattias haft marginalerna på sin sida.

Global Dependable var stallets vinnare efter ledning större delen av loppet. Mattias hade allt under kontroll under slutvarvet och lät fyraåringen sträcka ut sista 100 m. Segermarginalen blev två längder och vinnartiden 1.15,2a/2140 m. En välförtjänt seger efter två andra platser i rad och visad toppform. Han har nu tre segrar och lika många andraplatser på 11 starter i år samt 192.000 kr i prissumma.

Final Whistle var på väg mot seger i sin comeback men blev passerad kort före mål. Mattias körde fram utvändigt om ledaren efter ett varv, runt sista kurvan skaffade han sig en klar ledning men orkade inte riktigt. Tiden fina 1.13,9a/2140 på den kladdiga banan. Det var första starten sedan augusti och han kommer säkert att vara förbättrad till nästa start.

Le Fille de Niky spurtade vasst från sista plats men hann inte fram till seger, slagen med någon decimeter. Tiden 1.15,5a/2140 m för de tre främsta i mål.

Lunchtravet i Gävle var starten på en intensiv tävlingsvecka med 24 hästar till start. På söndag tävlar hela nio hästar i Breeders Crown på Solvalla där de fyra främsta i varje klass går vidare till final i Eskilstuna två veckor senare.

1/11 Solvalla – 5 hästar till start.

3/11 Bollnäs – 3.

5/11 Solvalla – 9.

6/11 Rättvik – 2.

7/11 Eskilstuna – 5.

Kommande starter!