1-2-3 på V86 – Bookmaker femma i Frankrike

Global De One & Tova Bergström.
Ägare: Stall Kompact HB, m fl

Det blev en fin onsdag för stall Mattias Djuse. På eftermiddagen fixade Global Bookmaker en femteplats på franska banan Le-Mont-Saint-Michel på 1.14,2/2675 m.

Senare på kvällen blev det tre pallplatser på V86 på Solvalla genom Global de One (etta), Liberty Boko (tvåa) och Mercedes Hall (trea).

Global de One har utvecklats fint den senaste tiden och tog nu karriärens tredje seger. Magnus Djuse gav fyraåringen en bra löpning som trea i andraspår, fick dessutom nyttig draghjälp i tredjespår runt slutsvängen för att sätta in den avgörande spurten inne på upploppet. Segermarginalen var inte stor men tillräcklig (huvud) och vinnartiden nya rekordet 1.13,3a/2140 m.

Förstapriset i Hummeltorp Solvallaserien (upp till 150.000 kr) var 80.000 kr och Global de One är nu klar för final den 22 november.

Liberty Boko var ytterst nära vinst i Solvallaserien upp till 350.000 kr efter ett perfekt kört lopp av Mats Djuse. Fjärdepar invändigt blev sedemera rygg på ledaren varvet från mål, inne på upploppet fick Liberty Boko fritt invändigt och det var nära att spurten räckte till vinst. Andrapriset var 40.000 kr och tiden 1.13,6/2140 m nytt rekord över medeldistans.

Mercedes Hall sänkte sitt rekord till fina 1.11,2a/1640 m med Mattias i sulkyn. Stoet fick en bra löpning i rygg på ledaren och hittade inte helt fritt förrän kort före mål. Bronsplatsen gav 22.500 kr i prispengar och nyttiga startpoäng.

Global Bookmaker tjänade nästan 17.000 kr som femma och kommer att göra fler starter i Frankrike.

På söndag väntar mycket spännande tävlingar på Solvalla med uttagningar till Kritieriet och Oaks. Hela åtta treåringar från staellet (2 hingtar/valacker och 6 ston) kämpar om en finalplatser.

Nästa travvecka fortsätter på måndag i Bollnäs med fem hästar till start. Dagen efter tävlar två hästar i Hagmyren och på tisdag startar hela sju hästar i Eskilstuna.

På torsdag åker Mattias till Åby för att spana in nya ettåringar på Yearling Sale som arrangeras i två dagar.