20 segrar på Solvalla i år

Maco Toro & skötare Veera Pasanen samt Knickers Sisu & skötare Ida Rudelöv. 
Ägare: 
Maco Toro = Betonghåltagning NBT AB
Knickers Sisu = Kulturinvest I Sverige AB

Stall Djuse vinner vart fjärde lopp på Solvalla. Vid onsdagens V86-tävlingar blev det två nya vinster och segerantalet är redan uppe i 20 i år!

Mattias vann med Knickers Sisu och Maco Toro, därmed har sju treåringar segrat i år.

Dessutom var Beauvoir tvåa med Örjan Kihlström i sulkyn och totalt blev det 172.000 kr inkört. Det saknas blott 1.900 kr till 4 Mkr inkört i år.

Knickers Sisu följde med som trea i andraspår. 600 m från mål attackerade stoet i tredjespår, hon kopplade greppet mitt på upploppet och höll sedan undan säkert sista biten. Hon visade fin uppfattning och styrka i första starten för året och belönades med 70.000 kr i prispengar.

Maco Toro forcerades till spets på första långsidan, Mattias hade sedan allt under kontroll och  treåringen kunde vinna med en säker längd på 1.16,1/2140a. Förstapriset var 70.000 kr i ”Active Bowlers lopp” som körts sedan 1988. Maco Toro har nu två segrar på tre starter.

Beauvoir svarade åter för en bra insats när hon blev tvåa på nya rekordet 1.14,9/2160 m. Örjan Kihlström attackerade från tredjepar utvändigt efter ett varv men fick offra en hel del kraft för att komma till spets 950 m från mål. Fyraårsstoet har gjort åtta starter och har den snygga raden 3-3-1 samt 282.000 kr på kontot.

Med 20 segrar på Solvalla toppar stall Djuse tränarligan överlägset. Man ligger även i topp i Sveriges tränarliga.

På fredag startar fem hästar i Örebro.