A Teaser stark tvåårsvinnare

A Teaser tillsammans med skötare Aleksi Flink
Ägare: Hästshopen i Östersund AB

Åtta tvååringar har startat hittills i år – fem har segrat!

Den femte vinnaren kom på tisdagskvällen genom A Teaser med Magnus Djuse i sulkyn. Det blev en dubbelseger till stallet med Xanthis Image och Mattias som tvåa.

Båda debuterade i Eskilstuna och övertygade stort. A Teaser galopperade på första långsidan i rygg på ledaren och tappade 20-talet meter, hon fick inget lätt slutvarv och hade långt fram i sista kurvan. Men hon avslutade väldigt bra och hann fram till knapp seger.

Xanthis Image fick ett bra lopp som trea i andraspår, Mattias attackerade på sista långsidan och kunde koppla greppet 100 m kvar men blev passerad av stallkamraten kort före mål. Tiden för båda: 1.17,8/2140 m.

Håna Am avslutade fint i ett montélopp men hann inte fram till seger och fick nöja sig med en andraplats.

Kainai Goj och Visual Alert var båda trea och den fina stallformen håller i sig.

På Axevallatravet startade tvååriga Laiza Westwood i storloppet Silverstoet. Hon bjöds ett fint lopp som tvåa i andraspår, runt sista kurvan kom hon upp i rygg på ledaren men kunde inte gå i närkamp över upploppet i en snabb avslutning.

Laiza Westwood noterade 1.15,4a/1640 m och fick 50.000 kr i prispengar. Hon passerade 300.000 kr och har ännu aldrig varit sämre än fyra i sju starter.

Stall Djuse körde in 116.000 kr och är nu uppe i 14.364.000 kr. Rekordet från 2019 är 14.859.000 kr. Segerantalet är 116.

Spännande tävlingar på Solvalla på onsdag med hela sju hästar till start samt tre i kval.