Ännu en tvåårsvinnare efter toppspurt

Melba Westwood (skötare: Ebba Wiberg)
Ägare: Svante Racing KB

Stallets 2-åringar börjar röra på sig. På torsdagskvällen kom tredje tvåårsvinnaren när Melba Westwood spurtade till säker seger på fina 1.16,4/1640 m i Örebro. Det  var Mattias Djuses 91:a vinnare i år.

I sulkyn satt Carl-Johan Jepson som gav stoet ett fint lopp i rygg på ledaren. Första varvet gick på lite drygt 1.18 och då kom Melba Westwood ut i andraspår. Hon tog upp jakten på ledaren runt sista kurvan och hon var sedan klart snabbast över upploppet som gick i 1.12-fart. Hela sista rundan gick på 1.15. Förstapriset 25.000 kr.

Sedan tidigare har tvååringarna Djuse och Honey Crown segrat på bra sätt. På fredag startar Honey Crown och Pop the Cork i ASVT Trottex Auktionslopp på Solvalla med hela 400.000 kr till vinnaren.

I Gävle blev det två andraplatser genom Global Dependable och Lassicaia som levererade starka slutvarv från svåra utgångslägen.

På fredag startar hela åtta hästar under Solvallas topptävlingar från stallet.

På lördag är det bl a dags för klassiska treåringsloppet Trav-Oaks där trion A Teaser, Knickers Sisu och Dial Square gör upp om ett förstapris på 1,5 Mkr.