Azrael R.B. fortsatt obesegrad

Azrael R.B. & skötare Ida Rudelöv
Ägare: Mattias Djuse Stable AB

Stall Djuse åkte i tisdagsmorse till Hudiksvall och Hagmyrens travbana. Det blev en lyckosam tripp med en seger och två andraplatser.

Azrael R.B. är ett kallblod med stor potential. I tredje starten kom tredje segern på ett övertygande sätt. Segertid 1.31,0/2640 m och 25.000 kr i prispengar.

Mattias tog en lugn start och lät femåringen trava in sig i början. Men två varv kvar satte han full fart och 1400 m från mål övertog Azrael ledningen. Försprånget till de övriga växte hela tiden och det blev överlägsen vinst efter sista 2000 m i jämn 1.29-fart.

Pretty And Evil var ytterst nära årets första seger men det saknades någon futtig centimeter. Mattias gav henne ett fint lopp i rygg på ledaren, luckan kom i god tid och hon övertog ledningen mitt på upploppet men blev tyvärr upphunnen i sista steget. Tiden fina 1.14,1/2140 m.

Candy Celebration fullföljde fint som tvåa efter ett lopp utvändigt om ledaren. Hon har nu varit tvåa i båda sina starter och utvecklats bra.

Stallets hästar är i fin form och nu återstår endast 23.500 kr till 12 Mkr inkört i år. Tolvmiljonersstrecket bör passeras redan på onsdag kväll när fyra hästar startar på V75 i Eskilstuna.

Åtta hästar deltar i Axevallas trippeltrav i helgen och på måndag reser fem hästar till Rättvik.