Det går bra nu – etta och tvåa i Örebro

Global Bring It On

Två Global-hästar svarade för starka prestationer i Örebro under torsdagseftermiddagen.

Global Bring It On spurtade till klar seger på 1.17,2a/2100 medan Global Brightness fullöljde fint som tvåa i debuten på 1.18,4/2140.

Efter tre starter kom första segern för Global Bring It On. Magnus Djuse satt i sulkyn och fick till en börjn ett vilsamt lopp som fyra i andraspår. Ekipaget följde med i tredjespår under slutvarvet, in mot sista sväng syntes det långt fram till ledaren. Men Magnus anade faran och styrde på i fjärdespår, fyraårsstoet avslutade vasst och kopplade segerggreppet i god tid. Slutvarvet gick på snabba 1.15 på den hårdfrusna banan och förstapriset var 25.000 kr.

Global Brightness klarade ett snävt fjärdespår utan problem och stack direkt till spets för Magnus. Hon lyckades inte hålla undan för den som liftat med i rygg men var klar tvåa och svarade för en fin debut. Båda stona har för övrigt franske Bold Eagle som far.

Stallet har nu starka raden 15-8-8 under den senaste 1,5 månaden.

Kommande helg får folk och fä lite vila. Sedan blir det tävlingar i Eskilstuna tisdag den 19 januari med hela sex hästar till start. På onsdag selar stallet ut två starthästar samt en trio treåringar till kval på Solvalla.