Dubbel i Gävle och sex raka segrar

French Omelette & skötare Ida Rudelöv samt A Sniper med skötare Annie Olsson.
Ägare:
French Omelette = Miles Ahead Trotting Gmbh
A Sniper = Hästshopen i Östersund AB

Fyra raka segrar i Bollnäs i fredags följdes upp av två raka i Gävle på onsdagen. Obesegrad i sex lopp och det ärfin form på hästarna i stall Djuse!

Nyförvärvet French Omelette hade inga problem att vinna direkt i första starten med Magnus Djuse i sulkyn. Det blev en kraftig tempominskning i den andra kurvan och då fick treåringen avancera upp utvändigt om ledaren från sin köplats. Magnus körde till spets redan på sista långsidan och French Omelette vann sedan enkelt på 1.17,5a/2140 m.

A Sniper fixade dagens andra och stallets sjätte raka seger efter ett starkt upploppet. Fyraåringen hamnade som fyra i andraspår från sitt tillägg, Magnus styrde på i tredjespår i näst sista kurvan och kom fram utvändigt om ledarduon i slutsvängen. Det stod och vägde upploppet ner men A Sniper var tuffast sista biten och fick nosen först kort före mål. Segertid 1.16,1/2160 m.

Det var nära ännu en seger genom Global Everlasting men hon blev passerad kort före mål och fick nöja sig med andrapriset. Treårsstoet öppnade snabbt till spets men fick press runt hela första kurvan innan Magnus kunde lugna ner tempot en aning. Hon fullföljde dock fint på nya rekordet 1.15,5a/1640 m och formbarometern pekar uppåt.

På onsdag kväll startar fem hästar på Solvalla och det finns förhoppningar om fler framskjutna placeringar.