Dubbelseger i Bollnäs – snart över 3 Mkr i år

Maco Toro – Hugo Metayer – Global Dazzle
Skötare: Maja Djuse & Hugo Metayer
Ägare:
Maco Toro = Betonghåltagning NBT AB
Global Dazzle = Einari Vidgren Oy 

Det tål att upprepas – stall Mattias Djuse har aldrig haft en bättre inledning på travåret än 2023!

På fredagskvällen blev det två nya segrar i Bollnäs och det saknas endast 23.000 kr till 3 Mkr inkört. Djuse toppar därmed tränarligan på svenska banor och ligger tvåa i antalet segrar med 26 vinster, två pinnar bakom ledaren.

Mattias inledde kvällen med debutanten Maco Toro som gjorde allt rätt vid klar seger. Treåringen var snabbast från start men fick hård press på första långsidan och blev av med ledningen. 500 m från mål gick Mattias ut i andraspår och satte hård press på ledaren, farten var nere i 1.12 över upploppet och Maco Toro kopplade ett klart grepp 75 m från mål. Segertiden 1.19,3/2140 m och 40.000 kr i förstapris.

Global Dazzle hittade till spets bakom startbilen och den positionen gillar han. Med Magnus i sulkyn höll fyraåringen undan till säker seger på fina 1.15,1a/1640 m. Förstapriset 25.000 kr och det var tredje vinsten i nionde starten för ”Dazzle”.

Field of Dreams och Isabelle Sisu fullföljde bra till fjärdeplaceringar. Hula Ula Simoni blev rejält störd på sista långsidan men kom tillbaka fint som sexa.

På lördag tävlar fem hästar i Örebro, varav fyra på V75. Chansen är god till framskjutna placeringar.