Dubbelseger i Lindesberg

Fahrenheit
Skötare: Viktor Remneby
Ägare: J.G Byggservice AB

Winterburn
Skötare: Caroline Bood
Ägare: Stall Arsenal

Lindesberg har varit en lyckobana för stall Mattias Djuse i sommar. På onsdagskvällen kom ytterligare två segrar samt ett andrapris och 250.000 kr inkört.

Winterburn tog hem den största prischecken när han vann Bo Palmgrens Minnerslopp med 125.000 kr i förstapris.  Det var 13:e segern i 21:a starten, dessutom har han fem andra- och två tredjepris. Ett fantastiskt facit!

Han fick ett tufft lopp från dubbla tillägg, hela tiden i andraaspår utan draghjälp. Magnus Djuse utmanade ledaren på allvar runt sista kurvan, det stod och vägde mitt på upploppet men Winterburn visade åter sitt fighterhjärta och vann med en hals tillgodo.

Segertiden 1.14,6/3180 m och han har sprungit in 780.000 kr hittills i år. Om allt är bra med sexåringen efter segerloppet väntar troligen V75 i Eskilstuna om två veckor.

Stallets andra vinnare Fahrenheit kördes till seger av Mattias. I ett treåringslopp fick Fahrenheit fin draghäjp i andrapar utvändigt under slutvarvet.  Mattias väntade med slutstöten till upploppet och i en snabb avslutning blev det säker seger på 1.14,3a/2140 m. Förstapriset 40.000 kr och det var tredje vinsten i sjunde starten.

Queen of the Night var nära segern i Diamanstoet med Magnus i sulkyn. Hon gick ensam i andraspår större delen av loppet, kopplade greppet inne på upploppet men blev passerad kort före mål. 75.000 kr i andrapris och hon bör vara  klar för final på Solvalla den 14 augusti.

Travveckan har varit oerhört bra med sex segrar och närmare 700.000 kr inkört hittills. Det saknas endast 160.000 kr till 9 Mkr. Förhoppningarna är goda om framskjutna placeringar för både Hustle Rain och Kayla Westwood som tävlar på V75 i Halmstad på lördag.