Dubbelseger på Rommetravet

Swish Brodda med skötare Ebba Janius samt skötare Natalie Vingmyr med sin Global Classified

Ägare:
Swish Brodda: Brave AB
Global Classified: Einari Vidgren Oy

Snön yrde på Rommetravet på fredagskvällen. Det bekymrade inte hästarna från stall Mattias Djuse nämnvärt. Det blev två segrar, ett tredje-, ett fjärde- samt ett sjättepris och drygt 100.000 kr inkört. Därmed återstår endast 45.000 kr till milstopen 20 Mkr inkört.

Segerhästarna var Swish Brodda och Global Classified med Magnus Djuse i sulkyn. Båda fick 40.000 kr i prispengar.

Swish Brodda kördes till spets efter 600 meter av Magnus och han hade sedan allt under kontroll. Hon blev rejält utmanad över upploppet men försvarade sig på ett fint sätt och vann säkert på 1.16,5a/2140 m. Det var tredje segern för stoet som har utvecklats fint den senaste tiden.

Global Classified fick ett vilsamt lopp som trea-fyra i andraspår. Han fick draghjälp i tredjespår runt slutsvängen och hade som vanligt in en extraväxel att peta in sista 100 m. Segermarginalen blev en säker längd och vinnartiden 1.15,8/2160 m.

Vinsten var den nionde i 26:e starten och femåringen har bara hamnat utanför prispengarna vid ett enda tillfället (galopp). Han passerade nu en miljon kronor i prispengar.

Tvååriga Olivia Bros hade ledningen fram till mitt på upploppet men orkade inte riktigt sista biten och slutade trea på 1.17,5/1640 m.

Fish Story fixade ett fjärdepris efter att att ha gått ensam i tredjespår sista 700 m.

På lördag är det spännande tävlingar på Solvalla med hela sju hästar till start, varav fem tävlar på V75.