En seger och två andraplatser på Bergsåker

Azrael R.B. med Mattias samt delägare Malin & Lukas.
Skötare: Ida Rudelöv
Ägare: Mattias Djuse Stable AB m fl

Det är inte särskilt ofta som Mattias Djuse gör resan upp till Sundsvall. Men det brukar oftast gå bra på Bergsåker, så också på måndagskvällen då Mattias kunde vända hem med en seger och två andrapris.

Vinsten kom  genom kallblodet Azrael R.B. på 1.30,0/2160 m. Segervägen blev en aning jobbig efter tappstart och han fick gå hela sista varvet i tredje-fjärdespår. Men kort före mål kopplade han ett litet grepp och segern blev till slut enkel sedan ledaren galopperat i mål.

Azrael R.B. har nu fyra segrar och en andraplats fem starter.

Global Bookmaker levererade som vanligt en stark insats som tvåa. Han gick utvändigt ledaren sista 1300 m och fullföljde fint på 1.13,3a/2140 m. I sulkyn Mattias,

Udine Celeber visade gryende toppform som tvåa i ett stolopp för fyraåringar. Hon satt bra placerad som trea i andraspår och Mattias kunde vänta med attacken till 300 m från mål. Udine Celeber avslutade mycket bra och var nära att hinna fram till seger. Tiden: 1.14,3a/2140 m.

Stall Djuse har nu vunnit 70 lopp i år och kört in 13,3 Mkr.

På tisdag är det auktion med ettåringar på Solvalla och Mattias är förstås på plats.

På onsdag är det stora tävlingar på Solvalla med fyra hästar till start. På fredag kväll tävlar tre hästar i Bollnäs och på lördag åker hela tio hästar till Dalarna och Rommetravet. Fyra tävlar på V75 samt fyra ston i E3-final över kort distans med en miljon kronor till vinnaren.

Spännande vecka!