Fjärde raka för Fine Manners

Fine Manners Skötare: Aleksi Flink Ägare: Einari Vidgren Oy


Fine Manners
vet ännu inte hur det känns att förlora ett travlopp. På fredagskvällen kom fjärde raka segern i ett sprinterlopp i Rättvik.

Magnus Djuse satt som vanligt i sulkyn och hittade ner som tvåa i andraspår i första kurvan. Där kunde ekipaget sitta kvar till 500 m från mål då attacken sattes in, på bara några steg var fyraåringen framme utvändigt om ledaren och han avgjorde lika enkelt som vid tidigare segrar. Vinnartiden 1.14,0a/1640 och förstapriset 30.000 kr.

Hustle Rain svarade för en mycket lovande årsdebut som tvåa på 1.10,8a/1640 m. Magnus tog en lugn start med Sprintermästaren från i fjol och hamnade sist i det lilla fältet. Femåringen fick gå på i andraspår sista 500 m och avslutade väldigt starkt till andraplatsen. Sista kilometern gick på 1.09,7 och sista 600 i 1.08,5-fart.

Om allt är bra med Hustle Rain efter årsdebuten väntar ett lopp på Charlottenlunds travbana i Köpenhamn nästa helg för de danska ägarna.

Udine Celeber tog en tredjeplats från tillägg på nya rekordet 1.14,4/2160 m. Mats Djuse i sulkyn som lämnade tredjepar utvändigt på sista långsidan för att ta upp jakten på ledaren. Hon avslutade fint, sista kilometern lite under 1.13, men nådde inte ända fram.

Stall Djuse har tagit 41 segrar i år och kört in närmare 5,3 Mkr, det innebär en andraplats på svenska banor.

Kommande vecka tävlar stallet i Mantorp 6 maj, Romme 7 maj och på Solvalla 8 maj.