Första för Day Dreams

Day Dreams Skötare: Ebba Wiberg Ägare: Ilboängs mark HB mfl(Mattias Djuse)

Efter en andraplats i debuten i Lindesberg var Day Dreams mogen för seger i Örebro. Mattias satt i sulkyn och kunde överta ledningen i första kurvan. Tempot låg kring 1.16,5 och treåringen höll undan till säker vinst på 1.16,3/2140 m.

Förstapriset i E3 Bonusloppet var 40.000 kr.

Under torsdagskvällen i Örebro blev det femteplaceringar för Fahrenheit och La Fille de Niky. Den förstnämnde fullföljde bra utvändigt om ledaren under slutvaravet. ”Niky” gick ett bra slutvarv efter att hamnat i dåliga ryggar från tillägg.

På Bergsåker blev det ett andrapris för Isabelle Sisu samt tredjeplaceringar för Global Fragrance och Frustration. Isabelle Sisu fick öppna hårt för spets men Magnus Djuse kunde sedan dra ner på tempot till 1.14,3 första varvet. Ekipaget fick hård press sista halvvarvet men behöll ledningen, hon hade dock inget försvar mot en konkurrent som kom långt ut i banan den sista biten. Men ännu en bra prestation av stoet.

Global Fragrance fullföljde bra till bronsplatsen i ett treåringslopp efter ett lopp i tredjepar utvändigt. Sista rundan gick på 1.14.

Frustration startade från dubbla tillägg i ett fyraåringslopp, Mats Djuse styrde ut i andraspår 1100 m från mål och var framme snett bakom ledaren kort senare. Frustration avslutade sista kilometern på 1.12 och fullföljde fint som trea

Stall Djuse har nu passerat 6,8 Mkr i år och ligger fortsatt på femteplats i tränarligan.