Första fyrlingen till stall Mattias Djuse

Från Vänster:
Kang the Cruel & skötare Aleksi Flink, Erjon (skötare: Sebastian Lindberg), Natalie Vingmyr som är skötare till både Nepthys Boko & Global Classified.

Ägare:
Kang the Cruel: Mattias Djuse Stable AB
Erjon: Pdr Djurtransport AB, m fl
Nepthys Boko: Easy KB
Global Classified: Einari Vidren Oy

Efter tre andraplatser i torsdags lossnade det på fredagen med hela fyra segrar i Bollnäs. Det är första gången som Stall Mattias Djuse tar en fyrling.

Segerhästarna i Bollnäs var Kang the Cruel, Erjon, Nephtys Boko och Global Classified . Magnus Djuse satt i sulkyn bakom samtliga.

Först ut i segerraden var Kang the Cruel som vann trots ett tufft lopp utvändigt ledaren. En bra insats av treåringen. Segermarginalen var en säker halv längd och vinnartiden nya rekordet  1.15,5a/1640 m.

Erjon tog andra raka segern när han höll undan till knapp seger i V65-2. Magnus hittade andrapar utvändigt från tillägg och 500 m från mål var Erjon framme utvändigt om ledaren. Det stod och vägde hela upploppet ner men fyraåringen kämpade väl och höll undan med en kort nos. Segertiden 1.15,6/2160 m volt efter 1.12 sista halvvarvet. Förstapriset var 25.000 kr och Erjon har sprungit in 370.000 kr i år.

Nephtys Boko bjöds ett fint lopp i andrapar utvändigt, Magnus körde fram utvändigt ledaren runt slutsvängen och treårsstoet var smått överlägsen sista 100 m. Segertiden starka 1.15,0a/2140 m och Nephtys Boko hade ett bra tag i bettet över mål. Det var andra segern i sjätte starten och förstapriset var 25.000 kr.

Global Classified var sist ut och här fick Magnus dela segern med brorsan Mats. Det var fjärde gången som bröderna delade på segern.

Ekipaget satt som trea i andraspår och hade långt fram i sista kurvan, men femåringen avslutade vasst upploppet ner, tog in meter för meter och på mållinjen var ”Classe” ikapp. En meter till och ekipaget hade varit ensam vinnare. Det var tionde segern i 27:e starten för Global Classified som passerade en miljon kronor vid förra segern.

Stallet är uppe i 109 segrar i år och segerrekordet är 122 från ifjol. Det kan bli tufft att slå det antalet även om många av stallets hästar är i fin form. Följande vecka kommer ett 20-tal hästar till start i bl a Gävle, Solvalla, Eskilstuna och Bollnäs (V75).

Följ en spännande vecka här:

https://sportapp.travsport.se/sportinfo/licenseholder/ts593763/trainerupcomingstarts