Första segern gav 300.000 kr!

Olivia Bros Skötare Charizma Musa Ägare: Mattias Djuse Stable AB

I 14:e starten kom första segern för treåriga Olivia Bros. Hon valde rätt tillfälle att spräcka segernollan då hon tog hem Margaretas Tidiga Unghästserie på Solvalla med hela 300.000 kr i förstapris!

Björn Goop satt i sulkyn den här gången och utnyttjade stoets startsnabbhet genom att blåsa till spets i första kurvan. Det blev så smingom rygg på ledaren och i den positionen hängde hon med utan problem trots hårt tempo. Inne på upploppet kom luckan, Goop styrde Olivia snyggt mellan två hästar och hon speedade till vinst med en säker längd. Segertiden 1,13,6a/2140 och Oliva Bros har nu sprungit in hela 538.000 kr.

Olivia Bros har varit jämnheten själv och tjänat pengar i samtliga starter. Nu kom första vinsten och en mycket efterlängtad sådan till 20 gånger pengarna.

Day Dreams svarade åter för en bra insats som tvåa på nya rekordet 1.15,6/2140 m. Mattias satt i ledningen och fullföljde starkt efter ett snabbt sista halvvarv i 1.13-tempo.

Stall Mattias Djuse har nu tagit 62 segrar och kört in närmare 8,6 Mkr i år.

I Margaretas Tidiga Unghästserie var det 12:e vinsten.

På onsdag tävlar sju hästar i Lindesberg och på lördag finns två hästar med på V75 i Halmstad. Bland annat Hustle Rain i Gulddivisionen som senast var urstark tvåa i Jämtlands Stora Pris i Östersund.