Vi hälsar Oskar Kylin-Blom välkommen till stallet!

Oskar har arbetat sin första vecka ute på Söderby Gård. Han kommer i första hand att ansvara för träning av unghästarna samt sköta en del skoning.

Kylin-Blom, 23, har vunnit Travrondens Guldklocka, blivit lärlingschampion i Gävle och Romme och även segrat i finalen av Wången Cup. I fjol fick han även ta emot Stig H Johanssons stipendium. Han har tidigare arbetat hos bland andra Solvallatränarna Claes Sjöström och Fredrik B Larsson.

Över tre miljoner till stallet

Det finns många drömgränser. En har varit att passera tre miljoner kronor inkört till stallet i år. I dag, söndag, klev vi över tre millar sedan Sahbra Ås vunnit i Gävle. Nyförvärvet svarade för en lovande debut för oss när han segrade på 1.17,4/2140 efter ledning runt om. En fin häst som hade gott om krafter kvar i mål. Hoppas på fler segrar om han får vara frisk och fräsch.

Andy Pandy höll fint som trea efter ett rätt så tungt lopp. Financial Secret avslutade fullt godkänt som sexa efter att ha hamnat i tröga ryggar på sista långsidan. Samma placering för nyförvärvet Tyron Power som tyvärr galopperade efter ett knappt varv.

Stallet ligger på 41:a plats bland landets tränare, vilket är klart godkänt under första året som proffs men vi siktar högre!