Framgångarna fortsätter – två nya segrar i Bollnäs

Tretiak Skötare: Sebastian Lindberg Ägare: Stall Arsenal AB mfl.

Den fantastiska lördagen på Solvalla, med över en halv miljon kronor inkört, följdes upp med en dubbelseger i Bollnäs på söndagen.

Först ut var debutanten Tretiak som visade lovande takter i ett kvallopp nyligen. Han gjorde inget misstag som storfavorit sedan Magnus Djuse kört till spets i första kurvan. Inledningsvarvet gick på lugna 1.20 men 500 m ökades tempot markant. Tretiak avslutade sista halvvarvet på 1.11,5 och över upploppet låg tempot kring 1.10, som lämnade konkurrenterna långt efter. Segertiden 1.18,1/2140 och förstapriset 25.000 kr.

Även The Flying Eagle gjorde första starten för stall Djuse och det blev full pott direkt. Han blåste till ledningen i första kurvan och Magnus fick bestämma tempot till 1.16 första kilometern. Farten ökades i utgången av sista kurvan och femåringen stack ifrån till överlägsen seger på 1.15,4a/1640 m.

Efter söndagens dubbel har det blivit 13 vinster till stallet i år och segerprocenten är goda 19. Inkörda pengar passerade 1,7 miljoner kronor och stall Djuse leder tränarligan på svenska banor.

På onsdag tävlar sex hästar på Solvalla samt en 3-åring till kval. På torsdag åker två hästar till Gävle.

The Flying Eagle
Skötare: Aleksi Flink
Ägare: Jerry Bengtsson Stable AB, Växjö