Frustration tvåa i Uppfödningslöpningen

Frustration med sin skötare Ebba Janius.
Ägare är Urban Nielsen AB m fl

I ett av de sista storloppen för året kom den största framgången för stall Mattias Djuse. Frustration tog på lördagen en mycket meriterande andraplats i Svensk Uppfödningslöpning. Magnus Djuse satt i sulkyn på Jägersro och gav stoet ett perfekt lopp som belönades med hela 800.000 kr i prispengar.

Frustration vann sitt uttagningslopp på Solvalla för drygt två veckor sedan på snabba 1.13,0a/1640 m efter ledning från start till mål. I finalen i Sveriges största tvååringslopp startade hon från innerspår men kunde inte hålla upp ledningen. Efter en mycket snabb första kurva kunde Magnus köra fram i rygg på ledaren, första 500 m öppnades på 1.09,3 men ledaren fick sedan dämpa farten till 1.20,5 i 500 m.

Runt sista sväng ökades farten igen, över upploppet hade ledaren sparade krafter och vann med en längd. Frustration fick fritt 200 m från mål, hon avslutade mycket vasst men kunde inte utmana ledaren. Hon kämpade dock storstilat hela vägen in i mål på 1.13,5a och klarade andraplatsen utan problem. Det var dessutom tredje gången som hon travade under 1.14.

Silverplatsen gav alltså hela 800.000 kr och Frustration har nu tjänat 1,3 Mkr på sex starter. För fem år sedan var Mattias trea i Uppfödningslöpningen med Racing Brodda.

Stall Djuse passerar snart 13 Mkr inkört i år och avancerade upp på åttonde plats i svenska tränarligan.