Full pott i Gävle

Tretiak, Skötare: Sebastian Lindberg Ägare: Stall Arsenal mfl.


Tretiak
tog tredje raka segern. För Kuzma’s Mother var det första segern i tredje starten för stall Mattias Djuse. Med andra ord full pott och en perfekt lunch på Gävletravet.

Tretiak kom i träning förra sommaren men hade lite problem till en början. Men sedan oktober har han varit i full träning och gjort stora framsteg. Efter segrar i Bollnäs och Romme var motståndet tuffare än tidigare och dessutom hade han bakspår. Men både häst och kusk (Magnus Djuse) löste uppgiften galant och satt i spets redan efter 500 m. Tempot var lågt, kring 1.17/1000, men runt sista kurvan skruvades farten upp ordentligt och över upploppet stack fyraåringen ifrån till överlägsen seger.

Segertiden var nya rekordet 1.16,2a/2140 m efter snabba 1.11 sista halvvarvet och Tretiak gjorde det enkelt. Förstapriset var 25.000 kr och han är nu uppe i 80.000 kr i prispengar.

Kuzma’s Mother satt fast med gott om krafter kvar i senaste starten i Eskilstuna. Den här gången bar det av till spets och ekipaget bestämde sedan varje meter av loppet. Efter ett förstavarv på 1.16 fick stoet sträcka ut lite runt slutsvängen och även här blev segermarginalen 8 längder.

Det var alltså första vinsten i tredje starten i regi Mattias Djuse och tiden 1.15,9a/2140 m. Totalt har fyraåringen gjort 14 starter. I häflten av loppen har hon varit bland de tre främsta.

Stallet har därmed vunnit 21 lopp under årets två första månader och kört in 2,7 Mkr. Det är bästa starten någonsin och ger en klar ledning i tränarligan på de svenska banorna.

På fredag kväll åker fyra hästar till Romme. På tisdag tävlar två hästar i Örebro och på onsdag kommer sex hästar till start på Solvalla samt en treåring i kval. 

Kuzma’s Mother Skötare: Tova Bergström Ägare: Mattias Djuse Stable Ab