Givande Långfredag på två banor

Fahrenheit skötare: Enes Picca & André de ridder Ägare: J.G. Byggservice AB

Det blev en seger och fyra pallplatser under Långfredagens tävlingar i Eskilstuna och Färjestad.

Vinsten kom på Sundbyholmstravet genom debutanten Fahrenheit som vann trots en galopp på 40-talet meter. Treåringen kom ikapp till fjärdepar utvändigt 1400 m från mål, Magnus styrde på i tredjespår på sista långsidan och var framme som trea i sista kurvan. Över upploppet var Fahrenheit klart starkast och vann säkert på 1.18,5/2140 m efter ett slutvarv på 1.15.

Fahrenheit är tredje debutvinnaren de senaste veckorna. Totalt har tolv av stallets 3-åringar startat varav åtta har segrat.

Escargoat Gar svarade åter för en fin insats som tvåa efter en löpning utvändigt om ledaren. Tiden 1.15,3a/2140 m och fyraåringen har nu en snygg resultatrad: 2-3-1-1-3.

Även Global Edge fullföljde bra som två efter ett slutvarv utvändigt om ledaren. Tiden 1.14,5a/2140 m.

På Färjestadstravet svarade Erjon för en bra prestation som trea på fina 1.11,3a/1640 m. Mats Djuse satt i sulkyn och placerade femåringen i tredjepar utvändigt, på sista långsidan satt han kvar i andraspår och Erjon fastnade med krafter sparade sista biten. Det var tredje gången femåringen gick 1.11,5 eller snabbare. I 30 av 33 starter har han varit prisplacerad och närmar sig sex hundra tusen kronor intjänat.

Även Honey Crown tog en tredjeplats i ett 3-åringslopp  i Karlstad efter en invändig löpning.

Det blev närmare 80.000 kr till stall Djuse under Långfredagen och det saknas knappt 50.000 kr för att passera 4 Mkr i år. Förhoppningsvis kommer det redan på söndag då tre hästar tävlar i Romme, varav två på V75. Mattias Djuse toppar tränarligan på svenska banor före stall Untersteiner.