Grym insats av Parveny

Parveny & skötare Nathalie Vingmyr.
Ägare: Deepwave Stables Sweden HB m fl

Efter att ha haft en del otur, från svåra startspår, var det dags för Parveny att återuppta segrandet. Han gjorde det i Rättvik på lördagen efter en väldigt stark prestation.

I ett klass I-försök ledde han loppet från start till mål med Magnus Djuse i sulkyn. Från spår ett öppnade han snabbt och tog hand om spets utan problem. Men det var flera ekipage som utmanade under inledningsvarvet som gick efter 1.12!

Trots det hårda tempot hade Parveny krafter kvar över upploppet och kunde vinna säkert på 1.12,2a/2140 – nytt snyggt rekord. Förstapriset var 110.000 kr och fyraåringen är nu klar för klass I-final på Åby den 13 augusti. Även Run N’Cola från stallet är klar för Åbyfinalerna.

Parveny inledde karriären med fem raka segrar. Nu kom den sjätte segern i tolfte starten.

Devs Definitif levererade åter, den här gången en tredjeplats i ”Styrkeprovet” över tre varv med Magnus i sulkyn. Ekipaget fick ett fint rygglopp i den främre träffen och fullföljde bra i en snabb avslutning.

Devs Definitif har raden 4-2-1 på tio starter och nästan 400.000 kr intjänat i år.

Stallet har tagit 55 segrar hittills under  2022, dessutom 35 andra- och 38 tredjepris på 260 starter. En pallprocent på 50!

Inkörda pengar är 5,3 Mkr.