Guld och silver i Romme

Fine Manners, Skötare: Aleksi Flink Ägare: Einari Vidgren Oy

Fine Manners och Queen of the Night gjorde sina första starter för stall Mattias Djuse och skötte sig utmärkt på Rommetravet. Den förstnämnde vann sitt livs första start medan stoet avslutade vasst till andraplatsen i ett ST-lopp.

55.000 kr inkört under fredagskvällen och det fattas blott 48.400 kr till tre miljoner kronor till stallet i år.

Fine Manners togs väldigt lugnt i starten av Magnus Djuse och kom fram som fyra på första långsidan. Efter ett knappt varv gled fyraåringen ut som första häst i andraspår och inlednings kilometern gick på långsamma 1.22,5.

Fine Manners fick öka farten något runt sista kurvan och stack sedan ifrån väldigt enkelt sista 100 m och vann med fyra längder. Tempot låg kring 1.11,5 över upploppet och Magnus satt lugnt tillbakalutad i sulkyn. Segertiden 1.19,2/2140 och förstapriset 30.000 kr.

Queen of the Night var på väg mot en en bra position in i första kurvan men blev hindrad av en galopperande konkurrent och hamnade i stället sist. Det är små marginaler i travloppen ibland.

Men hon avslutade starkt sista 500 m i tredjespår fram till andraplatsen som gav 25.000 kr i prispengar.  I sulkyn Magnus Djuse.

På lördag tävlar fem hästar på V75 i Mantorp samt två hästar utanför streckspelet.

På tisdag åker tre hästar den korta turen till Eskilstuna. På onsdag blir det ”full transport” med åtta hästar till Solvalla. Tävlingsveckan fortsätter i Gävle på torsdag med fyra till start.