Guld till Isabell Sisu i Gävle

Bilden: Isabell Sisu (skötare Sandra Werner)
Ägare: Stall Ten Men

Skötare till Global Benefit är Julia Engman och ägare är Johann Schembri, Malta. 

Det var en något märklig tävlingskväll i Gävle på torsdagen. Förvisso blev det två seger till stallet men med lite flyt, eller snarare mindre otur, kunde det ha blivit ytterligare några pinnar.

I Damklubbens Guldlopp var Isabell Sisu tvåa i försöket från spets, men i finalen tog hon revansch. Magnus fick bestämma i låg fart i ledningen, han drog upp tempot på sista långsidan och över upploppet stack Isabelle ifrån till klar seger.

Förstapriset var 60.000 kr och segertiden 1.14,7/2140 m.

Pretty And Evil ordnade en snygg dubbelseger med Mattias i sulkyn. Hon fick ett fint lopp i rygg på ledande Isabelle och fullföljde bra. I försöket blev hon fast med krafter kvar som trea.

Isabelle tjänade totalt 75.000 kr och Pretty And Evil 40.000 kr.

Global Benefit tog hem Maharahajs stoserie på fina 1.12,0a/1640 m, Magnus Djuse satt i sulkyn och sände stoet till spets kort efter start. Tempot var rätt högt men när femårsstoet avslutade sista halvvarvet kring 1.09 kunde ingen haka på över upploppet. Det var årets första seger och den var mycket välförtjänt. Segerpremien 30.000 kr.

Hilfiger var på väg mot seger i sin tävlingsdebut när en pinne på upploppet ställde till det. Treåringen hoppade över pinnen cirka 80 m från mål och tog några galoppsteg, han ställde sig dock snabbt men de snöpliga galoppstegen räckte för diskning. Han hade annars segrat på en tid strax under 1.16,0. Hur pinnen hamnat på banan är ett mysterium.

I loppet efter spurtade Swish Brodda klart snabbast över upploppet men hann inte fram till seger utan fick nöja sig med silver.

I tredje loppet sänkte Kall Tekno rekordet med fyra sekunder till 1.28,3/2160 men hann ändå inte fram till vinst. I sulkyn satt Mattias som kunde konstatera ännu en topprestation av fyraåringen som bara gjort tre starter i karriären.

Det blev närmare 200.000 kr inkört i Gävle och stallet går mot 7 Mkr.

Tio hästar är anmälda till start kommande vecka: 30/7 Bollnäs (1), 2/8 Solvalla (3), 3/8 Visby (6).