Hustle Rain stark tvåa i Jämtland

Hustle Rain njuter efter loppet med en promenad och grönt gräs i Östersund.

Hustle Rain visade än en gång att han tagit klivet in i yppersta eliten i Jämtlands Stora Pris i Östersund. Femåringen kämpade till sig ett andrapris som innebar hela 300.000 kr i prispengar.

Magnus Djuse satsade hårt från sjundespår bakom bilen men enda lediga positionen var utvändigt om ledaren. Tempot var rätt så behagligt för den höga klassen (1.12,5/1000 m) och femåringen såg väldigt stark ut i andraspår. Farten höjdes på sista långsidan och runt sista sväng gick det väldigt fort.

Hustle Rain tog sig förbi ledaren inne på upploppet men kunde inte svara favoriten som följt med i rygg, Tiden blev 11,7a/2140 m och vilket var nytt rekord över medeldistans.

I näst senaste starten var Hustle Rain tvåa i Copenhagen Cup. Senast blev han störd till galopp i sista kurvan i Elitloppet. På fyra starter har det blivit 650.000 kr och han passerar snart tre miljoner kronor.

I Silverdivisionen blev det ett tredjepris genom Parveny som fick överraskande hård press i spets och ett förstavarv på 1.10. Kayla Westwood avslutade väldigt bra till fjärdeplatsen sista biten och visade fin form.

Stall Mattias Djuses hästar har tjänat 7,5 Mkr i år och ligger på femteplats i tränarligan.