Icare Williams skrällde på Vincennes

Från Sulkysport

Icare Williams bjöd på tidernas överraskning på Vincennes på måndagen. Treåringen debuterade i montéloppet Prix d’Angers och vann överlägset!

I sadeln satt Benjamin Rochard och förstapriset 133.000 kr. Tiden på den lilla banan var mycket goda 1.15,8/2850 m och det såg ut att finnas krafter kvar i mål.

Icare Williams sändes ner till Frankrike för två månader sedan och gick i Jarmo Niskanens träning. Den kapable men osäkre treåringen hade gjort två starter i Frankrike för sulky men galopperat i båda. Han hade tränat bra under sadel och visade nu sin höga kapacitet.

Benjamin Rochard tog en lugn start och låg länge sist. Tempot låg kring 1.15 och varvet från mål började Icare Willams att röra på sig. Via tredjespår svepte han fältet på sista långsidan och stack sedan ifrån i överlägsen ledning runt sista kurvan. Rochard satt blixtstilla i sadeln och lät hästen trava på i sin eget tempo. Segermarginalen blev cirka 30 meter och oddset 71 gånger insatsen!

Sedan tidigare har stallet Adi Gallia och Electrical Storm i Frankrike som har tjänat 150.000 respektive 185.000 kronor. Båda startar i slutet av månaden.

Här kan du se loppet