Kall Tekno het i Gävle – dubbelseger i Örebro

Kall Tekno (skötare: Ebba Wiberg)
Ägare: Easy KB

Nio hästar tävlade på två banor under torsdagen. Kall Tekno var tillbaka som vinnare i Gävle och tog nu tredje segern i fjärde starten.

I Örebro blev det en dubbelseger genom tvååriga Larah Westwood och treårige Global Dream Trip.

Tre vinster innebär 79 segrar i år och det fattas bara åtta pinnar för att tangera rekordet från 2019.

Kall Tekno var läcker att skåda i Gävle där han provade startbil för första gången. Men fyraåringen var hur säker som helst och ledde större delen av loppet. Tempot låg kring 1.30 och efter ett snabbare sista halvvarv blev segertiden 1.29,4a/2140 m. Det såg ut att finnas krafter kvar sparade i Magnus Djuses tömmar.

Larah Westwood var fyra i debuten efter ett rappt upplopp på Solvalla. I Örebro pep hon iväg snabbt från innerspår och tog hand om ledningen. Mattias bestämde tempot i 1.18-fart och efter en rusch på upploppet blev vinstmarginalen fyra längder – med krafter i behåll. Segertiden: 1.17,3/1640 m.

Global Dream Trip skötte sig utmärkt i sin tävlingsdebut och kördes till spets in mot första kurvan. Mattias ökade farten något runt slutsvängen och treåringen sträckte ut fint över upploppet. Segertiden 1.18,4/2140 och även här fanns det krafter i behåll över mållinjen.

I Örebro blev det även en andraplats bakom Mr Santa samt prisplaceringar för Wings Level (efter galopp) och Skype.

Det blev lite drygt ett hundra tusen kronor inkört under torsdagen och stallet närmar sig 9 Mkr.

På lördag väntar V75 för Run N’Cola och Carl Halbak. På måndag tävlar fem hästar i Mantorp och på tisdag reser fyra hästar upp till Solänget (Örnsköldsvik) för sista uttagningsloppen i Breedets Crown.

Global Dream Trip (skötare: Carro Bood)
Ägare: Wonderboys AB m fl

Larah Westwood (Skötare: Heikki Pekkala)
Ägare: Svante Racing KB