Kallblod staplar segrar – BC-seger i Rättvik

Azrael R.B. & skötare Ida Rudelöv
Ägare: Mattias Djuse Stable AB m fl

Kall Tekno har tjusat publiken med tio segrar på elva starter.

På midsommardagen blev det ny seger för stall Djuses andra kallblod – Azrael R.B.

I Lindesberg tog han karriärens andra seger efter ledning från start tillmål. Femåringen vann på mycket goda 1.29,9/2140 m i blott andra starten. De båda ”kallisarna” har därmed startat 13 gånger och vunnit tolv!

Azrael R.B. inledde lugnt men Mattias ökade farten succesivt och avslutade sista kilometern på snabba 1.28.

Det var endast en konkurrent som kunde haka på ledaren men inne på upploppet gick han ifrån till enkel seger i Sleipners Midsommarlopp. Förstapriset 40.000 kr och Mattias Djuse har nu tagit 53 segrar i år.

I Rättvik vann Larah Westwood ett försök i Breeders Crown efter ledning från start till mål. Magnus Djuse satt i vinnarsulkyn som laddade hårt från början och det var inget snack om vem som var snabbast bakom bilen. Efter den hårda öppningen fick stoet dämpa tempot för att sedan ha gott om krafter kvar i en snabb avslutning. Segertiden nya rekordet 1.14,0a/2140 m och det såg ut att finnas krafter sparade. Förstapriset 110.000 kr och Larah Westwood är därmed klar för BC-semifinal på Solvalla den 5 november.

Inkört till stall Djuse under första halvan av året är nu 8,3 Mkr och en sjundeplats i svenska tränarligan.Larah Westwood (skötare: Nathalie Vingmyr)
Ägare: Svante Racing KB