Lyckad premiärtur till Romme

Nepthys Boko & skötare Natalie Vingmyr
Ägare: Easy KB

Premiärresan med stall Djuses nya hästbuss var lyckad. Det blev en seger samt tre pallplatser på V75 och nästan 200.000 kr inkört på Rommetravet.

Första vinnaren som klev ur den nya transporten var Nephtys Boko. Mats Djuse körde till spets på första långsidan och favoriten var sedan aldrig hotad. Hon fick sträcka ut lite sista 100 m och vann enkelt med två längder på 1.15,7a/2140 m.

Nephtys Boko fortsätter att utvecklas fint och har nu tre segrar på åtta starter.

Global Dependable svarade för en väldigt bra insats som tvåa i klass II-försöket. Efter ett lopp i tredjepar utvändigt styrde Mats Djuse på i tredjespår 700 m från mål, ekiapget kom ner snett bakom ledaren i sista kurvan och fullföljde sedan fint på 1.15,7/2140 m. Förutom 55.000 kr i prispengar är femåringen klar för V75-final på Solvalla om tre veckor. På 14 starter har ”Dependable” varit bland de två främsta i häflten av dem.

Run N’Cola och Global Classified fajtades om pallplatser i Silverdivisionen efter starka avslutningar. Global Classified/Jorma Kontio satt i andrapar- medan Run N’Cola/Mats Djuse följde med i fjärdepar utvändigt. 650 m från mål attackerade Djuse i tredjespår och fick rygg på Kontio. Inne på upploppet stred de sida vid sida med ”Cola” som den nåot starkare sista biten. Tiden 1.12,4a/1640 m medan ”Classified” fick 1.12,5 som trea.

Därmed är Run N’Cola klar för final på Solvalla om tre veckor. Sexåringen passerade även en miljon kronor i prispengar. På 28 starter har varit bland de tre främsta i 17 av dem.

Möjligen kan även Global Classified (23 av 29 bland de tre främsta) få plats i silverfinalen. Det återstår två V75-omgångar i Kalmar och Bollnäs.

Nya bussen!