M.T.Perette avslutade året med ny storloppsseger

M.T.Perette avslutade ett fantastiskt travår med att vinna E3-Revanschen i Eskilstuna. Förstapriset var fina 150.000 kronor och bokslutet för året blev hela 1.192.500 kr!

Söndagens seger var den sjätte för året i 13:e starten. För tre veckor sedan vann hon Oaksrevanchen på Solvalla med 100.000 kr i förstapris. Största prischecken om 475.000 kr fick hon som tvåa i korta E3-finalen på Romme i somras.

Mattias tog en lugn start med M.T.Perette men kunde avancera mot spets på första långsidan. Han fick sedan bestämma i låg 1.17-fart fram till sista kurvan då treårsstoet ökade steglängden. Sista 400 avslutades på 1.11,5 och det det fanns gott om krafter kvar i mål. Segertiden: 1.15,4a/2140.

– Ett perfekt slut på en mycket bra säsong. Nu ska Perette få en lång semester innan vi sätter igång med vinterträningen. Hon är inte anmäld till Drottningens Pokal i april och det är ingen brådska med att börja tävla igen nästa år. Hon har Stochampionatet och sedan Breeders’ Crown som huvudmål som fyraåring, sade en nöjd tränare och kusk.

Stallet har haft en bra tävlingshelg och kommande vecka ser spännande ut med starthästar på Solvalla-Bollnäs-Solvalla.