Mycket lyckad V75-lördag i Örebro

Global Dependable, Skötare: Annie Olsson Ägare: Easy KB.

Det blev en seger och tre pallplatser under lördagens V75-tävlingar på Örebrotravet.

Vinnarhästen var Global Dependable medan Global Classified (tvåa), Run N’Cola (trea) och Winterburn (trea) tog fina placeringar. Dessutom inkom Wings Level som fyra och Isabelle Sisu som sexa. Totalt blev det 267.000 kr inkört till stall Djuse och en klar ledning i den svenska tränarligan på 2,5 Mkr.

Global Dependable tvingades till stenhård öppning i 1.10-tempo innan Magnus (Djuse) kunde lugna ner farten till 1.13 första kilometern. Det var flera konkurrenter som attackerade runt slutkurvan och inne på upploppet men femåringen höll undan till säker seger. Tiden nya rekordet 1,14,2 efter en mycket vass insats. ”Dependable” är därmed klar för V75-final den 23 mars på Solvalla.

Global Classified tog som väntat hand om ledningen i silverloppet och öppnade första varvet på 1.11. Han fick hårt tryck sista halvvarvet och orkade inte stå emot över upploppet. Tiden var mycket starka 1.11,7a/1640 m.

Run N’Cola fick ett fint lopp i rygg på vinnaren under slutvarvet men kunde inte blanda sig i segerstriden sista biten. Tiden: 1.12,0a/1640 m.

Winterburn och Wings Level var framme utvändigt om ledaren, samt andrapar utvändigt, efter ett drygt varv. Båda fullföljde fint men det fanns inget göra att vinnaren.

Hela fem hästar tävlar på Rommetravet på söndag.