Ny dubbelseger på Solvalla

Carry Cash med skötare Sebastian Lindberg & Global Classified med skötare Nathalie Vingmyr.

Ägare:
Carry Cash: J.G. Byggservice AB
Global Classified: Einari Vidgren Oy

För andra onsdagen i rad blev det två segrar till stall Mattias Djuse på Solvalla. Tillsammans med ett andra- och ett tredjepriset blev det 190.000 kr i prispengar. Totalt 778.000 kr inkört hittills och det är den bästa starten någonsin.

Carry Cash tog en ny seger trots en tuff löpning utvändigt utan rygg. Magnus Djuse satt lugn i sulkyn och litade på hennes styrka i slutet. Kort före mål kopplade hon ett säkert grepp och segrade på 1.16,0a/2140 på en jobbig bana. Förstapriset var 80.000 kr i Fiona Sans Lopp och det var andra raka till Mattias. I fjol tog Racing Brodda hem segern i loppet som kördes första gången 1998.

För Carry Cash var det 13:e segern i 49:e starten,

Global Classified tog också andra raka vinsten efter ett vasst slutvarv i tredjespår. Magnus lyckades hitta bra draghjälp under slutrundan för att sätta in slutstöten i början av upploppet. Vinstmarginalen blev nästan två längder och segertiden 1.16,0/2160 m voltstart.

Femåringen har varit bland de två främsta i tolv av 14 starter. I övriga två lopp har han slutat fyra.

Beauvoir fullföljde bra som tvåa från spets på ett jobbigt innerspår.

Field of Dreams hängde med fint till tredjepriset efter snabb start till spets och sedan rygg på ledaren sista 1200 m.

Stallet tävlar vidare på Rommetravet på fredag med fem hästar. På lördagen reser fyra hästar till Halmstad och V75. Nästkommande vecka inleds med fyra hästar till start på tisdag i Eskilstuna.