Ny seger för Racing Brodda

Racing Brodda (Skötare: Sandra Werner)
Ägare: Easy KB


Racing Brodda
svarade åter för en stark prestation när hon tog hem Golden Weddings lopp på Solvalla. Segern blev överlägsen på 1.12,5/1660 meter och förstapriset i kvällens största lopp var 60.000 kr.

Racing Brodda, som nyligen passerade sju miljoner kronor i prispengar, stod med tillägg över kort distans. Men hon klarade uppgiften galant och vann med krafter kvar. Rikard Skoglund hittade snabbt ut innerspår i starten och kom fram som tvåa i andraspår. Hon vreds ut till attack 600 meter från mål och satt i ledningen i utgången av sista kurvan efter ett häftigt speedryck.

Segertiden var nytt voltstartsrekord för Racing Brodda som för det mesta har tävlat med bilstart.

Nästa uppgift blir troligen Stoelitens final den 26 mars på Solvalla över sprinterdistans.

Två treåringar, Beenthereseenthat och A Sniper, var båda tvåa efter fina prestatiner. Den förstnämnde satt fast i rygg på ledaren med krafter kvar. A Sniper sänkte rekordet till 1.15,3a/2140 m, också han efter ett lopp i rygg på ledaren.

Laird Hamilt Boko var nära karriärens första seger efter ett lopp i andrapar utvändigt. Det saknades någon futtig decimeter men prestationen var riktigt bra och tiden 1,14,0a/1640 m är nytt rekord.

Stallet har fungerat väldigt fint hela året och närmar sig två miljoner kronor inkört. Onsdagskvällen bidrog med 150.000 kr i prispengar.